dinsdag 13 april 2010

Eric Duclos

Vandaag in alle vroegte naar cave de vin de domme. De eigenaar is Eric Duclos. Het grote formulier met alle belangrijke informatie wordt door hem grondig geinspecteerd. Na wat gemurmel besluit hij dat we de cabernet franc en merlot moeten enten op de 3309. Nou dat lijkt ons ook een goed voorstel.....


Onze wijn brengen wij niet bij deze cooperatie in maar de vinificatie wordt hier wel gedaan. We mogen absoluut tussen nu en een maand niet planten. Hij verteld over een Duitser die wel tijdens de administratieve maand alvast is gaan plantten. Alles kon er weer uit en mocht daarna alsnog planten. Tja moet je maar de regels volgen. Ik realiseer me plotseling dat ik 2515m2 wijngaard heb aangevraagd terwijl we maar voor 2500m2 een vergunning hebben. Dat kan nog leuk worden...Eric zegt wel 5 keer dat als we problemen hebben dan kunnen we hem altijd bellen. Problemen? Welke dan. Wij zien geen beren op de weg dus we gaan vrolijk verder. Die problemen komen vanzelf.

Eiken houten vaten, bariques, zoals je die hier op de foto ziet bevatten 400 liter wijn en kosten 800 euro. De wijn rijpt een jaar in deze vaten en gaat dan de fles in. Vin de Domme gebruikt de vaten 3 jaar.

We hebben ook palen nodig om de eerste 2 jaar de stam te geleiden. Houten zijn wel mooi maar enorm onpraktisch, moeilijk de grond in te krijgen en de stam is niet met een machientje aan de paal vast te maken. Dus we kiezen de stalen palen. Bij Eric thuis wordt de deal gesloten. Oma maakt soep, en gooit nog een houtblokje in de four en wij betalen de rekening van 213,48 euro voor 1050 ijzeren paaltjes. En die passen gewoon in een opel corsa. Gaat wel bijna door de assen heen maar we redden het net tot thuis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten