zaterdag 30 juni 2012

BOLOMEY wijnproeverij op iBurg

David bedankt! Het was een geweldige mooie selectie van jouw wijnen die we mochten proeven. Groot feest met veel persoonlijke favorieten! Sommigen nippen en proberen de complexheid te doorgronden Anderen genieten met volle teugen!!

Hamersma spreekt!


Kijk deze video en dan bestellen maar voor 7,90 per fles, mits je een doos besteld van 6. Krijg je spijt van je aankoop bel me ik kom ze graag ophalen. Maar dat lijkt me onwaarschijnlijk! Dit is de 7e  wijn die we op de proeverij dronken.
En hier Hamersma's commentaar op de G de Guiraud, ach ach alweer zo'n topper! Waar vindt die David ze toch.

Wijnlijst wijnproeverij 29 juni 2012

Hierbij nog de wijnlijst van al dat mooie spul dat we gedronken hebben. Bestellen maar! Dat kan ook via de een na beste wijnwebsite van Nederland. Ook dat nog! www.bolomey.nl

WORKS DU VIN

Hierbij de werken van mijn vriend kunstenaar en wijnliefhebber Kick Homeijer.
Klik voor zijn website www.worksduvin.wordpress.com

vrijdag 29 juni 2012

Foie gras

Kijk daar ligt de foie gras op 80gr te garen voor de wijnproeverij van vanavond.

donderdag 28 juni 2012

Maandag weer naar Lalande, Urgent!

Het merlot veld was twee weken geleden al in rap tempo aan het groeien maar is nu al boven de hoogste draden gegroeid. Werk aan de winkel volgens Pascal.

Salut Albert
L a vigne cabernet sauvignon est attaché,nous avons aussi relevé la vigne a la tour mais il manque un fil de fer le plus haut.Ilest assez urgent de le mettre,je ne me rapelle plus quand tu reviens a la lande?j ai aussi demande a laurent de m'aider a réparer la sulfateuse.Et travailler la vigne avec le vibroculteur Pascal

zondag 24 juni 2012

V!VANT

Mon frère is op werkbezoek a Paris. Au Sauvignon is de wijnbar. We wachten op de foto's

Madiran, Liseré or, 2008

Allez, nog even dat kleine wijngebied ten zuidoosten van de Cahors. Ze zijn daar goed bezig! Hier weer een parel. Geen boerse wijn, elegant, zwaar, goed bij wild. Gemaakt van de voor mij onbekende druif Tannat. 100% cepage.
Iets duurder dan de vorige. Tussen de €8,= en €9,=
Doet niet onder voor vele Bordeaux toppertjes, en dan is deze niet duur. We blijven zoeken naar de mooiste onbekende wijntjes in La France!

vrijdag 22 juni 2012

Domaine des Mongettes

In de Perswijn van deze maand een aanradertje. Een costieres de Nimes. Ik was bij de Ven dus deze even opgezocht. Volgens de Perswijn een goede prijs/kwaliteit verhouding. Prima wijn. In de Golff supermarktketen ongeveer €10,=. en bij de Ven? Tatarata voor alle cafehoofdpijnwijnverkopers, ophouden met die zooi. Dit kost €2,80!!! Ja tweeeurotachtig per fles! Poneer je als je huiswijn, €2,75 voor een glas, da's pas een winstpakkertje en je klanten gaan vrolijk en blij naar huis. En komen dan vast terug voor nog zo'n huiswijntje. Kortom er is geen excuus om slechte huiswijn te verkopen!

Pulverisateur in actie

Na veel geklooi met de pulverisateur, de gemiddelde agriculteur is meer mecanicien, vandaag bio gespoten. Een mix van 120 liter tegen meeldauw, odium, en .....bubbels op de bladeren. Ik ben de benaming even kwijt. In een uurtje drie terreinen gesproeid. Zeer wendbaar tractortje!

dinsdag 12 juni 2012

Cabernet franc

Cabernet sauvignon

De CS is vorig jaar gepland en moet ik nog opbinden. Dat wordt krap aan. Vrijdag vlieg ik weer terug. Maar ook hier zie je geweldige groei.

Merlot

Mijn broer, de andere van Les Freres H., had speciaal om wat foto's gevraagd. Hij mist het boerenleven daar op een Hoofddorps kantorenwijkje. En voor Joost die al reageerde. Het is waar, dat spul spuit de grond uit. Vandaag was het zeer wisselend weer. Van 25 gr binnen 10 minuten orages met enorme regenbuien. en dat wisselde de hele dag af. In een dag een emmer vol aan regen gevallen. De merlots waar dit de foto's van zijn groeien extreem snel. Zo snel dat veel loten afbreken. Ik ben de hele middag bezig geweest om alles op te binden met het ingenieuze dradensysteem en de houten houdertjes. Detail foto's volgen. Zeer voorzichtig loot voor loot.

maandag 11 juni 2012

quelque photo pour mon frere

Vin de Domme 2009

Deze mag zeker niet ontbreken. Deze wordt gemaakt door de coöperatie van de gemeente Domme. Veyrines valt daar ook onder. En de druiven van Pascal worden in deze wijn verwerkt, en naar ik heb horen fluisteren voor het laatste jaar....Cabernet franc en Merlot. De traditionelle heeft niet op eiken gelegen en dat geeft meer smaak. Het etiket adviseert Perigourdine eten. Ja zo kan ik het ook. Da's ongeveer alles wat God aan lekkernij heeft bedacht. Truffels, foie gras, escargots, confit de canard, etc. Mooie boeren wijn. Maar dat kan beter! Ga bio en manuelle en je maakt een reuzenstap. Nu €5,75

Veel druiven

Vooral in het merlot veld zie ju nu al erg veel trossen.

Valt tegen

Het is net als thuis klussen. Je schat je klus in qua tijd en dan vermenigvuldig je de uitkomst met 3. En dan heb je de werkelijke klustijd. Zo gaat het in de wijngaard ook. Het verwijderen van uitgroei bij de ent maar ook uitlopers van de onderstok is heavy. Las van merug zegt Ilja altijd. Twee eindposten naar de filistijnen door de tracteur, ook nog even repareren.

En wie staat er in de Sud Ouest?

zondag 10 juni 2012

Chateau Aigues Vives 2009

Van rugbyer Gerard Bertrand een mooie Corbières Boutenac. Gerard was captain van het franse nationale rugbyteam en zoon van een wiijnboer uit de Corbières. En rugby is belangrijker dan voetbal in het zuiden. Toulouse is gisteren voor de 19e keer nationaal kampioen geworden. Gerard is imiddels 50 jaar en heeft de zaak van papa uitgebouwd tot 1000 ha. Geweldige domeinen allemaal gelegen in de Languedoc. La Forge heb ik hier al eens besproken, da s mijn favoriete Bertrand. L'Hospitalet op het oude schiereiland La Clape heb ik 2 jaar terug bezocht, daar wordt Bertrand geadoreerd, een beetje alsof Cruyff bier zou gaan brouwen in Amsterdam. Terug naar de Aigues Vives, gemaakt van het hele circus Languedoc druiven dus grenache, mourvedre, syrah en carignan. 12 maanden op eiken. Cacao peper fruit cassis. Les frères H zegt drinken bij lamsbout geroosterd op snoeiafval uit de wijngaard. Wordt lekker heet en goede flavour. Adieu

vrijdag 8 juni 2012

vendredi 8 juin 2012

Vandaag met de nationale budget trots naar Bergerac gevlogen. Volle bak en da's goed dan blijven ze vliegen. Meteen de wijngaard in op inspectie, en het ziet er allemaal erg goed uit. Zo te zien heeft Pascal recent gespoten, waarbij de pulverisateur gesloopt is, die ligt gedemonteerd in de grange. Dat horen we morgen wel. De vignes staan er erg goed bij. Het heeft hier regelmatig geregend maar ook was het al 33 gr. dus die jongens staan te juichen in de wijngaard. Het systeem met de beweegbare draden lijkt een succes te zijn. ik heb een rij getest en de draad naar boven gebracht. In 2 minuten 50 meter wijngaard opgebonden. Ik wacht tot eind van de week met de rest, ze kunnen beter nog iets groter zijn. Morgen de uitlopers bij de ent verwijderen. Tja en dan het onkruid. Onkruid? Les herbes heet dat hier en dat vertaal ik als kruiden. Een wildboeketje hiervan kost bij Maison Riviera snel een tientje. Da's keurig omgeploegd tussen de rijen maar tussen de vigens is er niets gebeurd. En dat is het echte werk. Pascal heeft me van de week gemailed dat ik de interceptor kan huren van de cooperatie. Dan moet ik wel bij elke vigne een extra paaltje slaan waartegen de detector slaat en dan de ploeg naar binnen beweegt. Zo niet echt lekker uit te leggen dat moet op film.

Arrivé

Voor een weekje werken op La Lande. 's avond posts

dinsdag 5 juni 2012

Bourgogne Aligoté 2011

Wijn beoordelen begint met kijken daarna ruiken en proeven. Maar met deze wijn is iets bijzonders. Daar begint het bij het inschenken. Deze ongefilterde wijn is stroopachtig en gaat als goudgele honing je glas in. Echt bijzondere textuur. Deze is ook van onze ami Bruno Perraud.

Bolomey/Les frères H. wijnproeverij


Salut mes amis,

De wijnen van Les Frères H. laten nog een jaartje op zich wachten. Da's lastig en wat drinken we dan tot die tijd?
Daar gaan we je bij helpen! Samen met Bolomey wijn import, het mooie bedrijf van vriend David, gaan we een avond mooie wijnen proeven.
Veel bio, altijd Frans en alleen van gepassioneerde wijnboeren die David persoonlijk kent. Kortom wijnen die er toe doen!
En van elk prijsniveau. David schenkt, ik kook.

datum: vrijdag 29 Juni (geen voetbalavond)
tijd : inloop vanaf 18:00 uur, start 18:30 uur
plaats: Lisdoddelaan 35, 1087 KB Amsterdam (bij mij thuis)
tel : 06 2244 6569
wie : vrienden die van wijn houden
kosten: geen
rsvp : laat even weten of je komt of verhinderd bent of helemaal niet van wijn houdt….

Om alvast in de stemming te komen;

www.bolomey.nl
www.lesfreresh.blogspot.com

Ik hoop je de 29e in te kunnen schenken!

Namens Bolomey en Les Frères H.,



Albert



zondag 3 juni 2012

Ze Bulle Zero Pointe

Kijk dat zijn de wijnboeren waar we van houden. Creatief maar niet ten koste van de kwaliteit. Check de fles, een beauty. Strak etiket, mooi lood en wat je niet ziet, een kroonkurk!