vrijdag 10 augustus 2012

Oef

four

We hebben een grote four, zeg maar hout gestookte pizza oven, bij het huis. Vroeger werden hier voor de hameau de broden gebakken. En veel tegelijk. De oven heeft een doorsnee van 2 meter. Maar voordat ie heet is ben je wel wel even bezig. Het liep blijkbaar ook weleens uit de hand, alle balken zelfs 3 meter van de ingang zijn verbrand. Maar een mooi ding uit 1724, daar moeten we toch nog eens een pizza event voor organiseren voor des amis Italienne.

donderdag 9 augustus 2012

Tres chaud

Wij plonzen om de 30 minuten in de piscine maar die arme vignes staan in de volle zon. In de schaduw 34 gr. dus voor de druifjes graadje of 45. Dat zal ze leren! Hup naar beneden met die wortels en water zoeken. Allez vite!

dinsdag 7 augustus 2012

Hoe gaat het met de druiven?

Zie hier de merlot druiven, spectaculair! Vorig jaar was de veraison op 8 augustus. dat gaan we niet redden. Volgens Pascal loopt alles 14 dagen achter op 2011.

maandag 6 augustus 2012

L'Envie des Mets a St Pompon

Het lijkt de ingang van VIVANT! wel.



Un remorque a vendre

Deze houten aanhangwagen staat te koop bij Laurent op het terrein van Delguel. Best handig, kan mijn broer de vermoeide plukstertjes naar huis brengen.....

Marche des producteurs

Dit is het station van Siorac. Hier kwam ik als tiener met de trein aan. De nachtrein naar Lourdes was het. Een sensatie op zich, zeker als tiener! Dat perron is veel te kort voor de immens lange trein met bedevaart bezoekers. Dus sprong je midden in het weiland uit de trein. Schuin er tegen over lag Hotel Scolly waar ik met mijn opa ging eten. Het bestaat nog maar het restaurant is alleen toegnakelijk voor hotelgasten. Domage.
Tegenover het hotel is een loods waar de boeren uit de streek rechtstreeks aan consument leveren. Koop hier kippenbouten en je wil nooit meer anders. Wat een mooie spullen hier en wat een mooi concept! J'adore

Cooperative Vin de Domme

Visite la cooperative tijdens de lunch. De cooperative is dan dicht maar un Hollandais heeft er een geweldig leuk buiten resto geopend. Simpele maar goede spullen met un vin de domme. Mooie kerel die ooit Pascal aan de lijn kreeg voor een reservering. Pascal; je suis un vigneron de vin de domme. Ah oui je connais fantaseerde de eigenaar. Checkte op internet Pascal zijn naam et voila kwam op deze blog. Zag daar mijn klacht over het feit dat de mannen van de vin de domme in het weekend niet werken en dus weet nu iedereen hoe les freres h daar over denkt . Guillaumme zat daar ook te lunchen, en daar moet ik nog even langs. De interceptor is gearriveerd. Handig voor tussen de ranken te ploegen


La fete de Veyrines

Het was een merkwaardig fete de Veyrines. Igor en ik waren gevraagd om de tafels en stoelen op te bouwen voor de repas. Pas de probleme. Dus uurtje of 6 melden wij ons bij de salle de fete. 15 mannen aan de bar, en redelijk bezopen inmiddels. Samen met de burgemeester maar begonnen met de opbouw. Maar wat denk je, geen hond die helpt. Lekker aan de bar bier hijsen is natuurlijk leuker. Nou ben ik daar ook wel van maar zo ken ik de mannen hier niet. Kortom Igor de burgemeester en ik doen de gehele opbouw, en 's avond blijkt dat er in plaats van 220 man er 100 aanwezig zijn. Er is dus ergens stront aan de knikker maar dat begrijpen wij als hollandais niet.....
 Met Katrien Blauw aan de repas, die overigens vandaag 41 wordt, zo naar het feestje toe. Op de achtergrond Jan van Sylvia die nadenkt of hij rood, wit of rose neemt....
 Les enfants eten wat de pot schaft
En weer een weeksalaris bij de schiettent achtergelaten, maar wel een nieuw schiettuig gewonnen

L'Esacale

Daar zijn we weer op doortocht altijd even stoppen bij L'Escale. Al jaren niet meer aan de snelweg gelegen maar alle routiers weten het te vinden in Chateauroux.



Oestertjes, 12 stuks voor 8 euro, kijk dan kan er wel een glaasje bij.
Truckers menuutje, sole a menuiere. Kom daar in Holland eens om
Pasta met coquilles, voor een tientje
En vooraf rilette met pain, de mooiste start die er is

Mangue de magnesium

Ik loop wat achter met berichten. Dus de update klopt chronologisch niet, maar ik hou jullie op de hoogte.
Ik heb zojuist een kwartier aan de telefoon gezeten met Mr Liocorne of zoiets. Hij heeft verstand van gewas meststoffen. Ik heb het eerder geschreven maar we hebben een tekort aan magnesium in het cf veld. Da's balen want die vignes zien er erg beroerd uit en geven nauwelijks druiven. De oplossing is kieserite een magnesium extract dat bio gegeven mag worden. Echter het is geen bladvoeding maar grondvoeding. Dat kunnen we nu geven maar heeft geen zin. Een bladvoeding met magnesium is niet bio. Kortom scheisse. We maken er maar het beste van. De  merlot en cs doen het des te beter. Voor in de agenda, in februari kieserite er in ploegen!