dinsdag 12 maart 2013

Retourne

Gisteren terug gereden van Lalande naar Pays Bas. Kom ik in een sneeuwstorm terecht. Van Parijs naar huis, 10 uur! Vooral in Belgie hel. Daar stond 1500 km file volgens De Standaard. Een grote ijsbaan


Maar ik heb geluk gehad, lees dit! Bizar


Nederlander al uren vast op Franse snelweg

LILLE -
Op de wegen in het zuidoosten van Nederland heeft het verkeer last van sneeuwval. Maar het lijkt kinderspel in vergelijking met de situatie op de snelweg A1 tussen Parijs en Lille, waar het verkeer al uren muurvast staat.

Onder de getroffen automobilisten is Chizki Loonstein uit Nederland. Hij vertrok maandagavond om 23.00 uur uit Parijs, waar hij voor zijn werk was, met de auto naar Amsterdam. Twee uur later, om 1.00 uur 's nachts raakte hij ingesneeuwd en kwam hij vast te staan op de snelweg. Sindsdien heeft hij geen centimeter meer gereden.
Loonstein is bezorgd en omschrijft de situatie als 'eng', in de harde wind die de sneeuw verder doet opwaaien. De verwarming van de auto doet het nog, maar daarvoor moet wel de motor draaien. De benzinetank loopt leeg en staat al in het rode gedeelte. Zelf heeft hij geen voedsel, alleen een flesje cola, waarmee hij zuinig omgaat.
Loonstein bevindt zich een half uur ten zuiden van Lille. Naar zijn inschatting ligt er een halve meter sneeuw. Het probleem is volgens hem dat sneeuwschuivers en takelwagens er ook niet langs kunnen. Hij is bang dat het nog wel even kan duren voor hij verder kan en roept de hulpinstanties op om water uit te delen. Vrachtwagens om hem heen toeteren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten