dinsdag 16 juli 2013

Chateau Fonroque rendez vous

Het is vrijdag 12 juli en 30 graden in St. Emillion. Ik heb met David en Igor gelunched in Castillon. Perfecte andouilettes, aaaaa status. Was het vroeger afvalvlees nu is een menu met andouilette even duur als een met steak. Na de koffie rijden we naar Chateau Fonroque. We hebben een afspraak met de eigenaar, Alain Moueix. Zijn grootouders hebben het Chateau in 1931 gekocht. Alain is de derde generatie van de Moueix familie die dit domein bestiert. Stephanie, de commercieel verantwoordelijke en een stagiar wachten ons op. Voor David twee klapzoenen en Igor en ik een hand. We hebben ons er op gekleed, dit is namelijk niet een zomaar een slurp domeintje maar de top van de biodynamische wijn wereld. Alain komt eraan in spijkerbroek en open overhemd. Relaxte man. Hij moet even bellen en wat regelen voor zijn vrouw die staat met de Hybride auto langs de kant met pech. We lopen een stukje de wijngaard en Alain wijst de hoeken van het domein aan. De wijngaarden liggen aan een stuk rondom het Chateau. 17 ha aaneengesloten voornamelijk beplant met merlot en wat cabernet franc. De stokken zijn gemiddeld 30 jaar oud. Het is bloedheet in de wijngaard dus we lopen naar een gebouwtje waar we in de schaduw kunnen staan. In 2001 heeft Alain de supervisie over de wijngaarden gekregen en besloot meteen de biodynamisch te gaan werken.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen