maandag 28 april 2014

En plotseling zit alles mee....


Na een week lang struggle om de huidige wijngaard en de aan te planten percelen in goede banen te leiden is vandaag een dag waarop plotseling alles de goede kant op valt. Behalve dan het vertrek van Nico vandaag, onbetaalbaar zijn support. Grand merci!

Vanochtend vroeg op en om 8:30 op naar Le Point Vert in Cenac om fil de electrique accessoires te kopen. Ik erger me al een jaar aan het geklooi met het elektrisch draad dat de beesten moet weren uit de wijngaard. Overal knopen en continue verzetten van de paaltjes bij het bewerken van wijngaard. Tijd om dat op te lossen. En zowaar Le. Point Vert is gewoon op maandag ochtend open en heeft alle spullen die we zoeken. 
Sharp 10:00 staat Virginie op de stoep. De kokkin voor de planters eind mei. Ik heb het menu gezien, en alleen al daarvoor zou ik komen planten.
Dan geheel onverwachts staat Guillaume om 11:00 uur op de stoep samen met Thierry de drainage legger. Dat wordt een ingewikkeld gesprek aangezien Thierry geen tijd heeft voor het planten om de drainage aan te leggen. We bedenken wel een oplossing maar echt gelukkig ben ik er niet mee. Het betekent een aantal rijen een jaar later planten zodat de drainage in augustus gelegd kan worden. Maar later op de dag blijkt dat Ricardo en kennis en tijd heeft om de drains aan te leggen. En heel mooi nieuws als het gaat om de grond. Thierry boort een aantal gaten om te kijken hoe de drain aangelegd moeten worden. En wat blijkt? Na 30 cm zit onder het hele terrein een mooie kleilaag waar de vignes van juichen, en wij met ze! 


Om 13:00 uur Nico naar. Bergerac gebracht en meteen weer terug gereden. En niet voor niets! Pascal en Jean Michel de technicien van Bouyssou staan in de wijngaard. We maken een behandelplan voor zowel de huidige planten als voor de aan te leggen percelen.
Samen met Pascal meteen alles gehaald in StPompon en met de Laro 600 kg bio mest bij de fabriek in Allas Les Mines gehaald. Dat betekent wel morgen 200 kg bij 2000 plantjes strooien. Geen Nico en geen Robert....
En woensdag mooi weer en dus spuiten tegen meeldauw. 
En nog meer goed nieuws. De wei wordt geploegd de komende dagen door Manouvrier uit Marnac.
€100 per ha.
Nog drie dagen op Lalande en werk voor 5...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten