maandag 7 april 2014

Weekend de travaille

Samen met Nico het afgelopen weekend veel werk verzet met veel technische tegenslagen maar ideaal werk-weer.
Vrijdag ingevlogen en om 16:30 op Lalande. Uurtje later kwamen Christian en Guillaumme.
Meteen de wijngaard geinspecteerd. Pascal heeft een poging gedaan om te ploegen maar het is te nat in de wei. Ook de bosrand is nog niet gekapt. De heren vinden het terren waar de nieuwe aanplant komt veel te vochtig. We discussieren wat over een drainage maar ook daar kijken ze zorgelijk bij.
We krijgen veel huiswerk voor het weekend. Spuiten sous les rangs. (Met name de cs hebben teveel concurrentie van de herbes) Dan mesten, (de grond is de afgelopen jaren behoorlijk verarmd) Vervolgens maaien en met de cultvateur de herbes tussen de rijen losmaken zodat er meer stikstof in de grond komt. 
Zaterdag om 8 uur op pad om een pulverisateur manuel te kopen van Berthoud. Bouille bordelaise en een pomp om de tractor banden op te pompen. De zaterdagmiddag besteed aan het onkruid in de rij te spuiten en de tractor in orde te maken. 'S Avonds gegeten bij Bruno's Coeur de recre in Castelnaud. Vol trots werd de Paris Match getoond met daarin een mooie recensie. Zondag maaien, mesten en ploegen en de fil d'electrique klaar voor gebruik gemaakt. Enorm stom, maar de tractor leeg gereden. De benzinemeter is al in de vorige eeuw overleden dus verklaarbaar maar nooit meer doen. Veel gedoe om de motor te ontluchten, inmiddels de accu leeggestart etc. Zo blijf je bezig. 
De pulverisateur porte voor op de tractor ook befrijfsklaar gemaakt. Pascal, de nieuwe maire!, komt nog even langs met de droit de plantation. Tot 31/12/2015 kunnen we 1,3 ha aanplanten, ik heb een cheque uitgeschreven van €522 voor 8700m2. Pascal gaat en ploegen en bomen kappen. Ricardo wordt gevraagd om de drainage aan te leggen. Virginia Boisserie kwam langs om te sollicteren als chefkok voor de planters. Binnenkort haar gerechten hier. En diner bij Sylvia, asperges em foie gras, kortom culinair feestje. Al met al een zeer productief weekendje.

NICO GRAND MERCI!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten