zaterdag 3 mei 2014

El Bulli

El Bulli, onze Ford 2000, met het geboortejaar 1967 heeft slappe bandjes. Die bandjes lijken ook uit die tijd te komen. Lekker uigedroogd. Kortom tijd voor nieuwe. Dus krik gekocht en de afwijkende steeksleutel en hoppa wieltejs eraf. Nico haalt even nieuwe in St Cyprien. Yep in your dreams. Die bandjes zijn natuurlijk niet op voorraad. Dus weer zo'n klusje dat een lange doorlooptijd kent.

1 opmerking:

  1. Ola..je zult nu wel aant planten zijn? Maar.
    Vergeet steeds aan je te melen.. Mbt je Fordje.. Nieuwe banden zullen je vermoedelijk niet echt helpen om de zaak beter bestuurbaar te krijgen. Er zit op zo’n tractor ook veel speling op de lagers en het stuurhuis. Moet je ook gewoon zo houden, wel zo makkelijk in het hobbelige veld. Maar wat je wél kunt doen, is meer gewicht aan de voorkant brengen. Zeker als je met de spuit (600 kg?) rond gaat rijden. Dan wordt-ie wat ‘licht’ aan de voorkant, en hebben de bandjes haast geen grip meer, en heeft sturen ook weinig zin. Steigerend, een mooie wheelie met de Ford.. Tractor-pulling zulle we maar denken.. Als ik even erg veel gewicht achter heb, vraag ik wel eens of iemand aan de voorkant op de haak gaat staan, dat scheelt meteen heel veel. Maar je hebt ook van die grote ijzeren gewichten die je er aan de voorkant op kunt zetten. Kosten weinig en helpen erg goed. en in een hogere versnelling (2 of 3) wegrijden scheelt ook.
    En nog wat, op internet/marktplaats zijn er veel handboeken van oude tractoren te koop. 10-tje ofzo. Wel zo handig als je het plunjertje op je brandstofpomp weer eens nodig hebt..;-) Groet, Joost

    BeantwoordenVerwijderen