dinsdag 4 november 2014

Wijnboeren voor een weekend gezocht


Meewerken aan een domein dat al 1000 jaar bestaat, dat deden honderden voor jou en er zullen nog honderden na jou volgen…. Maar jij bent nu nodig!

GROENE VINGERS

MOESTUIN AANLEGGEN
Op Lalande is een ommuurde moestuin. in verwilderde staat maar met appelbomen, een kers en bloemen. Mooi en leuk om rustig te zitten maar toch leuker als er tomaten groeien. een Perigourdine kruidentuin en lekker veel knoflook planten. Wie vindt het leuk om in ruil voor een gratis verblijf in de toren deze moestuin aan te leggen? Stuur een mailtje dan praten we verder.
WANNEER:  10 tm 17 april 2015
AANTAL: 3 a 4 wijnboeren
DUUR: 3 a 4 dagen

WIJNGAARD & KLUSSEN
In de wijngaard is altijd veel werk. In de nieuwe velden moet met de hand het onkruid verwijderd worden. En tussen de oudere stokken moet er gemaaid worden. Maar met liefde. Dat voelen de vignes!
WANNEER: 8 tm 12 juni
AANTAL: 8 man
DUUR: 5 dagen

AANMELDEN
Stuur ons een mailtje met de periode waarin je kan komen werken en wat je wilt gaan doen.

KOSTEN
Een retourtje met Transavia kost ongeveer € 120,= Eten en drinken doen we gezamenlijk en we delen de kosten. Reken op € 25,– per dag all in. Verblijf en vervoer van en naar Bergerac airport zijn gratis.

GROEPEN OF INDIVIDUEN
Je kan als groep of alleen mee werken. De ervaring leert dat hard werken en goed eten en drinken de mooiste gesprekken oplevert. Dus of je nu met een studenten- vrienden groep of de Rotary komt of een keer alleen nieuwe mensen wilt ontmoeten je bent van harte welkom. Voor groepen kunnen we ook maatwerk afspreken, zowel qua data als invulling.

STEVIGE ARMEN

SNOEIEN (URGÈNT)
We schreven het vorig jaar al. Snoeien is een van de meest therapeutische bezigheden die je in een zen staat brengt. (zeggen ze…)Snoeien doe je als het nog niet te warm is en de sapstroom nog niet op gang is gekomen. Mooi werk dat voldoening geeft en vriendschap brengt. Gewoon doen en vraag anders op onze Facebook pagina aan je voorgangers naar hun onvergetelijke ervaring.
WANNEER: 13 tm 16 februari
AANTAL: 10 vignerons (nog 6 plaatsen vrij)
DUUR: 4 dagen

CHAI
De chai is de wijnmakerij. De vloeren zijn gestort en de deuren zitten erin. Zie op de blog de vorderingen. De verlichting moet nog aangelegd worden en de vloer geschilderd met epoxy. Mooi klusje!
WANNEER: 13 tm 17 april 2015
AANTAL: 2 klussers
DUUR: 2 DAGEN

PALEN EN BEDRADING
In de nieuw aangeplante percelen moeten de palen en de bedrading nog aangebracht worden. Klus voor een groep van 10 man. Lang weekend wonen op een wijndomein en spierballen kweken. En weet, mensen hebben op hun sterfbed, meer spijt van de dingen die ze niet hebben gedaan dan die ze wel hebben gedaan. One life, live it!
WANNEER: 5 tm 8 juni 2015
AANTAL: 10 Venloërs en F. van Dijk
DUUR: 4 DAGEN
REEDS VOLGEBOEKT

HOUTKAPPEN
We moeten wat hout kappen links en rechts en de plaats voor de safaritenten opbouwen. Sterke armen klus.
WANNEER 13 tm 17 april
DUUR: 4 dagen
AANTAL: 4 man

Geen opmerkingen:

Een reactie posten