donderdag 8 oktober 2015

Fermentation

We meten elke dag de temperatuur van de most en het nog aanwezige aantal grammen suiker dat nog omgezet moet worden in alcohol. We begonnen met een oechsle van 1095 zeg maar 13% alcohol. Dat houden we allemaal netjes bij in een schriftje waar je later niet veel wijs uit wordt dus maar even uitgewerkt op de pc.






Herleidings tabel: Oechsle - alcohol - suiker
SG
potentieel alcohol gehalte
gram suiker per liter

SG
potentieel alcohol gehalte
gram suiker per liter
1.010
0,9
12,5

1.075
9,9
195
1.015
1,6
25

1.080
10,6
208
1.020
2,3
44

1.085
11,3
225
1.025
3
57

1.090
12
240
1.030
3,7
76

1.095
12,7
252
1.035
4,4
95

1.100
13,4
265
1.040
5,1
107

1.105
14,1
277
1.045
5,8
120

1.110
14,9
290
1.050
6,5
132

1.115
15,6
302,5
1.055
7,2
145

1.120
16,3
315
1.060
7,8
157,5

1.125
17
327,5
1.065
8,6
170

1.130
17,7
340
1.070
9,2
182,5

1.135
18,4
352


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen