maandag 2 november 2015

WIJNBOER VOOR EEN WEEKEND, WERKEN OP LALANDE

GROENE VINGERS

MOESTUIN 
De moestuin is vorig jaar aangelegd door Renee en Mary maar behoeft wel wat onderhoud. Onkruid wieden en nieuwe groenten en kruiden planten. Kom achter de PC vandaan en kom een paar dagen werken met de handen in de grond. 
WANNEER:  vrijdag 8 tm  maandag 11 april 2016
AANTAL: 2 of 3 
DUUR: 3 a 4 dagen

WIJNGAARD & KLUSSEN
In de wijngaard is altijd veel werk. In de nieuwe velden moet met de hand het onkruid verwijderd worden. En tussen de oudere stokken moet er gemaaid worden. Maar met liefde. Dat voelen de vignes!
WANNEER: weekenden in mei en juni
AANTAL: 8 man
DUUR: 2 dagen

AANMELDEN
Stuur ons een mailtje met de periode waarin je kan komen werken en wat je wilt gaan doen.

KOSTEN
Een retourtje met Transavia kost ongeveer € 120,=. Ze vliegen nog een paar maanden vanaf Rotterdam en vanaf 4 april 2016 vanaf Amsterdam.  Eten en drinken doen we gezamenlijk en we delen de kosten. Reken op € 25,– per dag all in. Verblijf op LaLande en vervoer van en naar Bergerac airport zijn gratis.

GROEPEN OF INDIVIDUEN
Je kan als groep of alleen mee werken. De ervaring leert dat hard werken en goed eten en drinken de mooiste gesprekken oplevert. Dus of je nu met een studenten- vrienden groep of de Rotary komt of een keer alleen nieuwe mensen wilt ontmoeten je bent van harte welkom. Voor groepen kunnen we ook maatwerk afspreken, zowel qua data als invulling.

STEVIGE ARMEN

SNOEIEN
Als het nog niet te warm is gaan we snoeien. Twee dagen lekker buiten werken. We gaan dit jaar snoeien en onkruid wieden. In tweetallen wisselen we snoeien en wieden af. Op vrijdagmiddag snoeiles en maandag diploma uitreiking!
WANNEER: vrijdag 19 tm maandag 22 februari 2016
AANTAL: 12 vignerons 
DUUR: 2 dagen

CHAI & CAVE
De chai is de wijnmakerij. De cave is de kelder In beiden moet de verlichting nog aangelegd worden en de vloer geschilderd met epoxy. Mooi klusje!
WANNEER: 8 tm 11 april 2016
AANTAL: 2 klussers
DUUR: 2 DAGEN

PALEN EN BEDRADING
Alle palen en bedrading moet gecontroleerd worden en gerepareerd.  Lang weekend wonen op een wijndomein en spierballen kweken. En weet, mensen hebben op hun sterfbed, meer spijt van de dingen die ze niet hebben gedaan dan die ze wel hebben gedaan. One life, live it!
WANNEER: 8 tm 11 april 2016
AANTAL: 2 tot 4 wijnboeren
DUUR: 4 DAGEN

HOUTKAPPEN
We moeten wat hout kappen links en rechts en de plaats voor de safaritenten opbouwen. Sterke armen klus.
WANNEER 11 tm 14 maart 2016
AANTAL: 4 
DUUR: 2 dagen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten