donderdag 11 augustus 2016

Bottelen



We gaan ergens begin oktober oogsten. Ik denk oktober omdat de gemiddelde temperatuur tot nu toe toch echt lager is dan vorig jaar. Maar voordat we gaan oogsten zullen we de cuves leeg moeten maken en dat betekent dus bottelen van de 2015 oogst.

Het etiket wordt door de mannen van communicatiebureau Landerette gereed maakt. Gedrukt op mooi papier dat goed blijft in vochtige kelders. Maar we hebben nog wat zaken uit te zoeken, of zij.

Welke flessen gaan we gebruiken. 
Er is een enorm aanbod aan flessen en moeten dus kiezen welke vorm, welke kleur en de dikte van het glas en de inhoud.  het lijkt allemaal voor de hand te liggen, groene standaard bordelaise fles. Dat kan maar het is wellicht leuker om niet de standaard te nemen. Dit is een link naar de fabriek die onze wijnglazen heeft gemaakt en ook flessen produceert. Zelfs de klassieke bordelaise kent al 10 varianten. 
http://www.verreriesdebourgogne.fr/pdf/vidrala-catalogue.pdf

Flessen moet je reinigen voordat je ze gaat gebruiken. Bedenk dat we over 3 jaar 4000 flessen per jaar produceren. Dat moet dus wat handiger dan met de borstel.



Flessen vullen is ook nog een vak. Je kan de wijn er in laten 
kletsen maar dat vindt ze niet leuk. David Clark de ex wijnmaker uit de Bourgogne en ex Williams Formule 1 technicien, die heeft een eigen bottelmachine ontwikkelt omdat hij alles dat op de markt was, meuk vond. Dat gaan we niet doen maar het is nog een zoektocht.  We denken aan deze


De kurk. Lijkt ook zo eenvoudig. Maar je hebt vele soorten kurk maar waarom geen schroefdop of de vinolok. Super mooie afsluiter van glas met een rubberen ringetje.



Dan nog een capsule, idem in vele maten soorten en kleuren. Maar waarschijnlijk gaan we ze waxen.



En dan nog een doos.....


Geen opmerkingen:

Een reactie posten